Faaliyetler ve Etkinlikler

1. WWF’e Verilen Destek
    WWF tarafından organize edilen “Dünya için 1 saat” kampanyasına İstanbul Bilgi Üniversitesi destek verdi. Küresel iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla Üniversite’nin üç kampüsünde bir saatlik ışık kapatma eylemi yapıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’de bu kampanyaya sürekli destek veren tek Türk Üniversitesidir.
  2. Kağıt Bilinci Kampanyası
    Yrd. Doç. Dr. Gresi Sanje Dahan’ın danışmanlığında 2009/2010 Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından “Kağıt Bilinci” reklam kampanyası projesi hazırlanmıştır. Kampanya Çevre, Enerji ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından duyurulmuştur ve uygulanmıştır. Kampanyanın amacı, kağıt kullanımını azaltmak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüslerinde geri dönüşümü arttırmaktı.

Panel / Toplantı

1. “Türkiye İçin İklim Değişikliği Hukuku: 2012 ve Sonrası” Çalıştayı
    31 Ekim 2011 – İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü
  2. Durban Sonrası İklim Stratejileri ve Özel Sektör